Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zpráva z činnosti dráčků z Dubu 2007

6. 3. 2010


Zpráva z činnosti dráčků z Dubu

 

S dráčky jsme začali trénovat v březnu 2007, ale první vystoupení jsme měli až 12.května na memoriálu Stanislava Vystrčila, kde děti předvedli ukázku s jejich novým záchraným vozidlem. Přijeli k požáru, uhasili ho, pak se opět autem přemístili a předvedli požární útok a štafetu dvojic. Na druhý den se v Bolelouci zúčastnily soutěže mladých hasičů, a i když závodili poprvé proti větším dětem, tak se s tím porvali a zvládli to na jedničku.

Následovali další tréninky a pak další vystoupení. 9.června 2007 jsme měli velmi nabitý den, kdy jsme měli za jedno odpoledne dvě vystoupení. První bylo v Citově na dětském dni, kde děti sklidily velký úspěch a poté v Drahlově na okrskové soutěži. Během našeho trénování jsme stihli nahrát písničku Draci z Dubu, kterou jsme se reprezentovali na hudební soutěži, kterou vyhlásil Český rozhlas Olomouc a kde jsme se umístili na 7.místě ze 13 soutěžících. Všem, kteří nám poslali hlasi do rádia děkujeme.

V červnu vyvrcholili přípravy na 115. výročí založení našeho sboru a slavnostní předávání nového hasičského auta. Děti předvedli zbrusu novou ukázku, kdy přijely svým hasičským autem na náměstí v Dubě, vystříhali a ošetřili panenku z nabouraného autíčka. Stejné vystoupení zopakovali v Grygově na okresním kole můžů a žen v požárním útoku a štafet, v Drahlově a Čertoryjích u příležitosti 115. výročí založení sboru a v Olomouci 2.července na Misroství české republiky HZS na Horním náměstí v Olomouci.

Začaly prázdniny a my jsme odjeli na 14denní tábor, který jsme letos pořádali společně s hasiči z SDH Trusovic. Po prázdninách jsme se zúčastnili I.ročníku soutěže Olomouckého draka, kde děti soutěžily v běhu na 60m a jako družstvo se umístily na 21. místě.

Na dalších trénincích jsme se připravovali na branný závod požárnické všestrannosti, který se konal 13. října 2007 v Tršicích a který je I.kolem celostátání hry Plamen.

Pak následovalo „Hallowenské“ spaní v hasičárně spojené s diskotékou a děti také podnikli svíčkovou cestu za pokladem. Další týden jsme si zase udělali výlet do olomouckého kina na film Ratatoullie, který se dětem moc líbil. Chci na tomto místě poděkovat všem dětem, které se celý rok snažili a soutěžili a předváděli vše, co jsme se je snažili naučit.

Věřím, že i v příštím roce budeme takto úspěšní a že se nám podaří reprezentovat nejen náš sbor, ale i náš krásný městys Dub nad Moravou.

 

                                                                                             
Barbora Přehnilová