Jdi na obsah Jdi na menu
 


Informace k rekonstrukci výletišti v Bolelouci

3. 5. 2010

Informace k rekonstrukci výletiště v Bolelouci

 

Sbor dobrovolných hasičů Dub nad Moravou dne 22. března 2010 podal do Regionálního operačního programu, oblast podpory Rozvoj venkova, dvě projektové žádosti na rekonstrukci výletiště v Bolelouci. První do podoblasti 2.3.2 Sociální infrastruktura s rozpočtem asi 19,4 milionu Kč. Jeho cílem je zrekonstruovat stávající budovu,  zastřešení venkovního posezení a taneční parket, vybudovat nové podium, dětské a sportovní hřiště, tribunu pro diváky, loděnici, sociální zázemí a také vybudovat přístupovou lávku přes Mlýnský potok. Druhý projekt v podoblasti 2.3.1 Fyzická revitalizace si klade za cíl terénní úpravy areálu, komunikace a parkoviště, zvýšení hráze řeky a oplocení areálu. Jeho rozpočet je plánován asi na 9,9 milionu Kč.

V současné době obě žádosti prošly administrativní kontrolou a budou předány dvěma nezávislým hodnotitelům. V červenci 2010 pak bude zasedat hodnotící komise a ta rozhodne o konečném pořadí a schválení. Pokud vše dobře dopadne, tak po dopracování žádostí bychom mohli koncem roku 2010 podepsat smlouvy o poskytnutí dotací a na jaře 2011 plánujeme začít s rekonstrukcí.

Partnerem v obou projektech je Městys Dub nad Moravou a jeho zásluhou budeme moci projekty realizovat, jelikož se bude podílet ze svého rozpočtu přislíbenými 10%.

Pokud vše vyjde podle plánu, na podzim 2011 otevřeme nově zrekonstruovaný areál, ve kterém najdete všichni místo ke svému sportovnímu a kulturnímu vyžití i  k odpočinku. Rovněž na červnovém veřejném zasedání zastupitelstva budeme tento projekt podrobněji prezentovat, tudíž pokud vás více tato akce zajímá přijďte, bude zde přítomna i projektová manažerka paní Šnajdrová.

 

Mgr. Marcela Vystrčilová, vedoucí projektu za SDH Dub nad Moravou